Press


De sex studenterna har i ämnet Småföretagande haft som uppdrag att skaffa en affärsidé, göra en affärsplan, fixa finansiering och försäljning, för en produkt. Gruppen valde att bilda Socksavers UF; räddaren för alla som tappar bort strumpor i samband med tvätt.

 

Idén till ”strumpräddaren” fick eleverna efter att ha analyserat vardagshändelser och vad som orsakar irritation och problem. De såg att sortering av strumpor vid tvätt var ett problem som alla kände igen sig i.

 

Lösning består i en utveckling av en traditionell tvättpåse i vit polyester, 35 x 50 cm. Ett band sys lodrätt genom påsen och fungerar som en avdelare och bildar två kanaler. Detta band bildar även en ögla i påsens överkant och fungerar tillsammans med S-kroken som påsens upphängningsanordning och kan hängas på exempelvis tvättkorgens utsida. Två personer kan lätt sortera och tvätta sina strumpor vid samma tillfälle. Det är bara att slänga i hela påsen i tvätten (lämpligt med sex sockor per fack).

 

Nu har gruppen kommit så långt att försäljningen är igång, de ska medverka på den stora UF-mässan (Ungt Företagande) i Älvsjö i slutet av februari. Bakom sig har eleverna flera sponsorer; bland annat IKEA, Coop, Happy Socks, Flügger Färg, Habogruppen, Akademibokhandeln och Spånga Blå Band.

 

Titta gärna in på hemsidan!
www.socksaversuf.blogg.se

 

Vänlig hälsning
Sanna Berglin
VD Socksavers
tfn: 0
768 – 42 62 62
[email protected]




Metro 22 februari.



Konsumentföreningen stockholms nyhetsblad, 15 mars.





 - Vi har även vart med i Amelia nr 4 2010! 

 Mer kommer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0